نویسندگان سایت

مدیر

تصاویر

Modeling of Non-Point Source Pollution by Long- Term Hydrologic Impact Assessment (L-THIA) (Case Study: Zayandehrood Watershed) in 2015 Evaluation of Surface Water Quality by NSFWQI Index and Pollution Risk Assessment, Using WRASTIC Index in 2015 Provided for Non-Commercial Research and Educational Use only Not for Reproduction, Distribution or Commercial Use Assessment of impacts of land use changes on surface water using L-THIA model (case study: Zayandehrud river basin) Evaluation of Surface Water Quality by NSFWQI Index and Pollution Risk Assessment, Using WRASTIC Index in 2015 بررسی علل بحران کم آبی زاینده رود و ارایه راهکارهای لازم جهت مقابله با آن بررسی روند تغییرات آلودگی های هیدروکربورهای نفتی در آب و رسوبات حوزه جنوبی دریای خزر مکان یابی محل دفن زباله با به کارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و روش Topsis (مطالعه ی موردی: شهرستان گلپایگان) بررسی نیازهای تفرجی بازدیدکنندگان پارک ملی بمو كاربرد ماتريس رياضي در ارزيابي آثار توسعه كارخانه كمپوست (مطالعه موردي: كارخانه كمپوست شهرستان گلپايگان) عوامل مؤثر بر رضایتمندی شهروندان از خیابانهای شهری و ارتباط این عوامل با سرمایه های اجتماعی؛ مورد مطالعه: خیابان 5 آذر شهرستان گرگان نمايش توزيع مکانی فسفر، نيتروژن، مواد جامد محلول و مواد جامد معلق در GIS و بررسی اثر کاربری اراضی بر ميزان اين آلاينده ها (مطالعه موردی: حوضه آبخيز زاينده رود( بررسی غلظت فلزات سنگین کادمیوم، مس، منگنز، نیکل، سرب و روی( در رسوبات رودخانه زاینده رود) اثرات و پیامدهای حاصل از فعالیت های انسانی بر موجودات زنده و زیستگاه های تالاب گاوخونی بررسی ارتباط بین پارامترهای کیفی آب و تغییرات کاربری اراضی(حوضة آبخیز زاینده رود) بررسی عدم قطعیت در ارزیابی اثرات محیط زیست و استفاده از منطق فازی جهت مدیریت آن ارزیابی شاخص های زیست اقلیمی مؤثر برآسایش انسان در فضای آزاد مطالعه موردی: شهر یاسوج امکان سنجی توسعه پایدار گردشگری در شهرستان بویراحمد با استفاده از مدل SWOT بررسی کیفیت آب سطحی با استفاده از شاخص NSFWQI و ارزیابی ریسک آلودگی (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه زاینده رود) برنامه ریزی و امکان سنجی نواحی مستعد طبیعت گردی با نگرش آمایش سرزمین (مطالعه موردی: شهرستان بویر احمد) میزان اهمیت و وضعیت عوامل موثر در تغيير الگوي مصرف انرژي به سمت مصرف انرژي¬هاي پاك با نظر سنجی از متخصصان (مطالعه موردی: شهر یاسوج) ارزيابي اكوتوريسم در شهرستان بویراحمد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافيايي (GIS) تغييرات كاربري اراضي و آثار آن بر كيفيت آب رودخانه (مطالعه موردی: حوزه آبخیز زاینده رود) کاهش آسیب به محیط زیست درعملیات حفاری چاه‌های نفت بررسی موانع تاثیرگذار بر آینده توسعه پایدار گردشگری شهری (مطالعه موردی شهر اصفهان) امکان سنجی توسعه پایدار گردشگری در شهرستان بویراحمد با استفاده از مدلSWOT بررسی قابلیت ها و محدودیت های گردشگری (مطالعه موردی: منطقه نمونه گردشگري کوه گل و چشمه میشی، استان کهکیلویه و بویر احمد) بررسی فلزات سنگین (کادمیوم، مس، منگنز، نیکل، سرب و روی) در رسوبات رودخانه زاینده رود بررسي گزارش‌هاي تجمع جیوه در محیط ها و بافت های مختلف در سالهای 2010 تا 2014 در ایران برنامه ریزی توسعه گردشگری با توجه به شرایط محیط طبیعی نمونه موردی(شهرستان بویراحمد) نقش کاربری اراضی در کیفیت آب رودخانه زاینده رود نخستین اجرای ماتریس ریاضی ارتقاء یافته برای ارزیابی اثرات توسعه کارخانه کمپوست در ایران (مطالعه موردی: کارخانه کمپوست شهرستان گلپایگان) ارزیابی اثرات محیط¬زیستی محل¬های پیشنهادی کارخانه کمپوست با استفاده از روش ماتریس ارزیابی سریع اثرات (RIAM) (مطالعه موردی: کارخانه کمپوست شهرستان گلپایگان) انواع حافظه ها بازاریابی تک به تک مجموعه فیلم های آموزش کتیا (catia) نقشه های کامل تاسیسات یک هتل با زیربنای 10000 متر مربع پروژه ساخت ربات ارتباط بين شبكه ای با TCP/IP ترسیم مثال کاربردی در نرم افزار کتیا ترسیم شیرآب با نرم افزار کتیا ترسیم لاستیک ماشین با نرم افزار کتیا ترسیم چوب لباسی با نرم افزار کتیا ترسیم تیغه فرز با نرم افزار کتیا ترسیم گوشی تلفن با نرم افزار کتیا مثالی کاربردی از فرمول نویسی در کتیا ترسیم میل لنگ ماشین با نرم افزار کتیا ترسیم توپ فوتبال با نرم افزار کتیا ترسیم انبردست در نرم افزار کتیا ترسیم آج در نرم افزار کتیا

مطالب

دلیل مبتلا شدن به بیماری نقرس چیست؟

نقرس یکی از انواع بیماری های ورم مفاصل می باشد که با درد همراه است. نقرس در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می آید. یکی از عوامل افزایش دهنده ی اسید اوریک، دریافت زیاد مواد غذایی حاوی اسید آمینه ی پورین است. اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال هایی در مفاصل ته نشین شده و باعث قرمزی،...

چهار شنبه 13 شهریور 1398

مدیر

مدیر

نقرس یکی از انواع بیماری های ورم مفاصل می باشد که با درد همراه است.

نقرس در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می آید.

یکی از عوامل افزایش دهنده ی اسید اوریک، دریافت زیاد مواد غذایی حاوی اسید آمینه ی پورین است.

اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال هایی در مفاصل ته نشین شده و باعث قرمزی، متورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می گردد که بیشتر در انگشت شست پا، پاشنه پا، قوزک پا، زانو و آرنج ظاهر می شود.

حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس می شوند.

زنان قبل از یائسگی، جزو گروه درگیر با نقرس می باشند.

نقرس در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می‌آید و در این بین دریافت زیاد مواد غذایی حاوی اسید آمینه‌ی پورین یکی از عوامل افزایش دهنده اسید اوریک است.

نقرس یکی از انواع بیماری‌های ورم مفاصل است که با درد همراه می‌شود.

اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال‌ در مفاصل ته‌نشین شده و باعث قرمزی، متورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می‌شود که بیشتر در قوزک، پاشنه و انگشت شست پا، زانو و آرنج ظاهر می‌شود.

حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس می‌شوند و در این بین زنان پیش از یائسگی، جزو گروه درگیر با نقرس هستند.

آیا شما در معرض خطر ابتلا به نقرس هستید؟ برخی مشکلات احتمال بروز نقرس را افزایش می‌دهند؛ این مشکلات و بیماری‌ها شامل افزایش فشار‌خون، دیابت نوع ۱ و ۲، کلسترول بالا، مشکلات گوارشی، کاهش توده عضلانی، چاقی، مصرف غذا‌های پورین دار، گرسنگی یا کم خواری، بیماری‌های کلیوی و لوسمی (سرطان خون) و پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) و ناهنجاری در هموگلوبین است.

علائم بیماری نقرس درد شدید و قرمزی مفصل شست پا علامت مشخصه بیماری نقرس است؛ البته ممکن است این بیماری با ورم و درد مفاصل دیگر مانند مچ پا یا زانو نیز خود را نشان دهد اما حالت اول بیشتر شایع‌ است.

در صورت حضور طولانی مدت اسیداوریک بالا در بدن، ممکن است بلور‌ها با رسوب کردن در بافت کلیه تمام بدنه کلیه را تخریب و بیمار را دچار نارسایی کامل کلیه‌ها کنند.

در افراد مبتلا به نقرس، رسوب بلور‌های اسیداوریک در بافت‌های دیگر بدن مانند زیر‌پوست به‌خصوص پوست آرنج و مچ دست به‌صورت برجستگی دیده می‌شود که می‌تواند باعث التهاب بورس مفاصل و درد شود، این برجستگی‌های زگیل مانند که در لاله گوش نیز دیده می‌شوند، علامت خاص نقرس است.

خوردنی‌های مفید برای درمان بیماری نقرس مصرف سبزی و میوه زیاد و کسب ویتامین C از علائم این بیماری کاسته و با کاهش التهاب، میزان اسید اوریک خون را کم می‌کند.

بنا بر تحقیقات انجام شده نوشیدن روزانه یک لیوان شیر کم چرب به کاهش علائم بیماری کمک می‌کند؛ در واقع هدف، مصرف سه وعده لبنیات کم چرب در روز است.

مبتلایان به نقرس از خوردن چه مواد غذایی پرهیز کنند؟ مبتلایان به نقرس باید مصرف گوشت قرمز، ماهی و غذا‌های دریایی را به دلیل پورین‌های موجود در آن‌ها به یک وعده در روز محدود و به جای آن از سایر منابع پروتئینی همچون لبنیات و پروتئین‌های گیاهی استفاده کنند، به همین دلیل از مصرف نوشیدنی‌های الکلی اجتناب کرده و از نوشیدن آب میوه و سایر نوشیدنی‌های حاوی قند خودداری کنند، زیرا قند میوه نقرس را بدتر می‌کند.

گفتنی است؛ نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه در طول روز موجب کاهش تداوم حملات نقرس می‌شود.

عواملی که موجب افزایش اسید اوریک و ایجاد نقرس می شوند: 1- افزایش تولید اسید اوریک به وسیله بدن 2- کاهش خروج اسید اوریک توسط کلیه ها 3- افزایش دریافت غذاهای پورین 4- بیماری های حاد 5- ضربه روحی 6- جراحی 7- تب 8- کمبود آب بدن 9- خوردن بیش از حد شام 10- بعضی از داروها مانند: آسپرین آیا شما در معرض خطر هستید؟ بعضی مشکلات احتمال بروز نقرس را افزایش می دهند.

این مشکلات و بیماری ها شامل: افزایش فشار خون، دیابت نوع 1 و 2، کلسترول بالا، مشکلات گوارشی، کاهش توده عضلانی، چاقی، مصرف غذاهای پورین دار، گرسنگی یا کم خواری، بیماری های کلیوی و لوسمی (سرطان خون) و پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) و ناهنجاری در هموگلوبین. علائم بیماری نقرس علامت مشخصه این بیماری ورم، قرمزی و درد شدید مفصل شست پاست؛ البته ممکن است این بیماری با ورم و درد مفاصل دیگر مثل مچ پا یا زانو هم خود را نشان دهد ولی حالت اول بسیار شایع تر است. در صورتی که اسیداوریک زیادی در بدن به مدت مدید وجود داشته باشد حتی ممکن است این بلورها در بافت کلیه رسوب کنند و کل بدنه کلیه را تخریب و بیمار را دچار نارسایی کامل کلیه ها کنند. در افراد دچار نقرس رسوب بلورهای اسیداوریک در بافت های دیگر بدن مثل زیر پوست بخصوص پوست آرنج و مچ دست به صورت برجستگی دیده می شود که می تواند باعث التهاب بورس مفاصل و درد شود. این برجستگی های زگیل مانند می توانند در لاله گوش هم دیده شوند که علامت خاص نقرس است. توصیه به افراد مبتلا به نقرس: آب زیادی بنوشند( روزی 2 تا 3 لیتر). حتماً 1 لیوان آب، قبل از خواب بنوشند، زیرا این کار به کم شدن اسید اوریک کمک می کند. وزن خود را ایده آل و ثابت نگه دارند. اگر اضافه وزن دارند، وزن خود را کم کنند، اما برای کاهش سریع وزن نباید گرسنه بمانند یا کم خواری کنند،، زیرا کاهش سریع وزن، باعث افزایش اسید اوریک و به دنبال آن بدتر شدن نقرس می گردد. حداکثر کاهش وزن مجاز 500 گرم در هفته می باشد. از خوردن غذاهای پورین دار اجتناب کنند. از ریختن روغن زیاد در غذا جدا خودداری کنند. درمان های نقرس 1) درمان با گیلاس وتوت فرنگی گیلاس و توت فرنگی شیرین یا ترش، در درمان نقرس بسیار مهم است. شما در حدود 10 تا 25 عدد گیلاس یا توت فرنگی در روز مصرف کنید. این میوه ها اگر تازه باشند بهتر است، ولی کنسرو شده هم ایرادی ندارد. 2) درمان با آب سبزیجات آب هویج همراه با خیار و چغندر، بهترین درمان کننده نقرس می باشد. روزانه 500 میلی لیتر آب سبزیجات (آب چغندر و آب خیار هر کدام 100 میلی لیتر و آب هویج 300 میلی لیتر) بنوشید. 3) درمان با لوبیا آب لوبیا را بگیرید و هر روز 150 میلی لیتر از آن را بنوشید. 4) درمان با سیب سیب به عنوان یکی از بهترین درمان کننده های نقرس شناخته شده است. سیب دارای اسید مالیک می باشد که باعث خنثی کردن اثر اسید اوریک می گردد. پیشنهاد شده که بعد از هر وعده غذا، 1 عدد سیب مصرف شود. 5) درمان با موز مصرف موز 3 تا 4 عدد در روز برای درمان نقرس پیشنهاد شده است. 6) درمان با لیموترش ویتامین C به عنوان درمانی برای مفصل دردناک شناخته شده است. نصف لیمو ترش را در 1 لیوان آب بریزید و 3 بار در هفته میل کنید. 7) درمان با میوه 3 تا 4 عدد میوه در روز مصرف کنید. 8) درمان با غذاهای طبیعی میوه و سبزیجات و دانه ها و یا جوانه ها برای درمان نقرس بسیار مفید می باشد. 9) درمان با آب ولرم 10) درمان با حمام نمک دو بار در روز پای خود را در آب و نمک بگذارید. برای این کار 250 تا 500 میلی گرم نمک را در آب داغ حل کنید. 11) درمان با هوای تازه، ورزش کردن و کم کردن استرس غذاهایی که فاقد پورین می باشند: گیلاس، توت فرنگی و آلبالوی تازه (به میزان 250 گرم در روز مجاز شناخته شده است) موز گوجه فرنگی کرفس، بامیه، کلم جعفری سبزیجات برگ سبز آناناس غذاهای دارای ویتامین C مانند: کلم قرمز، فلفل قرمز، نارنگی، پرتقال و دیگر مرکبات و سیب زمینی آب میوه و آب لبنیات کم چرب کربوهیدرات های پیچیده از قبیل: نان، ماکارونی، برنج، غلات، میوه ها و سبزیجات شکلات نوشیدن قهوه یا چای نوشیدن نوشابه های گازدار مصرف اسیدهای چرب ضروری از قبیل: تن، ماهی سالمون، آجیل و دانه ها مصرف سویا به جای گوشت قرمز کره و یا مارگارین کم چرب تخم مرغ غذاهای پورین داری که باعث بروز نقرس نمی شوند، عبارتند از: گل کلم، مارچوبه، قارچ ، نخود، اسفناج ، نان های سبوس دار، مرغ، بوقلمون و لوبیا (این غذاها بهتر است هفته ای 1 بار مصرف شوند، نه بیشتر!) غذاهای دارای پورین کم: گوشت گوسفند، گوشت گوساله، جگر، قلوه، سالمون، بوقلمون، ماهی قزل آلا و اردک. غذاهای دارای پورین زیاد: قلب(دل گوسفند)، شاه ماهی، مخمر، ساردین و نان های شیرین توصیه های تغذیه ای: از زیاد مصرف کردن ویتامین C بپرهیزید، زیرا این ویتامین افزایش دهنده تولید اسید اوریک می باشد. از زیاد مصرف کردن ویتامین B3 بپرهیزید (بیشتر از 50 میلی گرم در روز) . زیادی نیاسین جلوی خروج اسید اوریک را از بدن می گیرد. از مصرف کردن مکمل های آهن جدا بپرهیزید. زیادی آهن در خون باعث ورود اسید اوریک در مفاصل می باشد.



نام  
ایمیل  
نظر  
   

مطالب تصادفی

تبلیغات

مطالب تصادفی

تبلیغات